/

Δράσεις

Power of a Flower

Η «Τέχνη της Ζωής» θέλοντας να ενισχύσει το έργο της κοινωνικής πρωτοβουλίας του «Power of a Flower», συνέβαλλε με μηνιαία συνδρομή αγοράς ανθοδεσμών.

Η «Power of a Flower» είναι μια Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση που αποτελείται από νέους με ιδιαιτερότητες, οι οποίοι καλλιεργούν ελληνικά φυτά και λουλούδια, πλέκουν πρωτότυπες ανθοδέσμες και τις παραδίδουν οι ίδιοι στους συνδρομητές τους. Επιπλέον, τις πουλάνε στο κατάστημά τους στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος. Μέσα από την καλλιέργεια, την παραγωγή και τη διανομή ελληνικών φυτών και λουλουδιών υπερασπίζονται την ένταξη των ατόμων με ιδιαιτερότητες στην κοινωνία, προσφέροντάς τους εργασία, απόκτηση δεξιοτήτων και κοινωνικοποίηση. Η δουλειά τους στην "Power of a Flower" λειτουργεί για εκείνους σαν ένα πρώτο διαβατήριο. Ως πολύτιμα μέλη της ομάδας μαθαίνουν να συνεργάζονται. Χτίζουν φιλίες. Θέτουν προσωπικούς στόχους. Κατακτούν την αυτονομία τους. Αμείβονται. Αυτό είναι το μεγάλο όνειρό τους, που ευοδώνεται μέρα με την ημέρα. Στόχο τους αποτελεί να αλλάξει η παλιά, παρωχημένη αντίληψη. Να γίνει σε όλους σαφές ότι οι άνθρωποι με ιδιαιτερότητες μπορούν και πρέπει να εργάζονται και να κοινωνικοποιούνται. Να καλλιεργήσουμε μια πιο ανοιχτή και δίκαιη κοινωνία, που αγκαλιάζει κάθε άνθρωπο και προσφέρει ίσες ευκαιρίες. Η διαφορετικότητα είναι πλούτος. Κάθε «ειδική ανάγκη» κρύβει μια ξεχωριστή ικανότητα. Διεκδικούμε μια θέση ανάμεσα σε όλους, μια θέση στο φως. Εδώ η ανθοφορία δεν έχει σκοπό την κερδοφορία, αλλά την ενσωμάτωση όλων των ανθρώπων στην κοινωνία. Σήμερα ξεκολλάμε αυτή την ετικέτα. Εστιάζουμε στις ικανότητές μας, στα ταλέντα μας. Μέσα από την εργασία μας χειραφετούμαστε, κερδίζουμε αυτονομία και ενεργό ρόλο στην κοινωνία.

Κάθε λουλούδι έχει τη δική του ομορφιά και εμείς ονειρευόμαστε στον κήπο του αύριο να ανθίζουμε όλοι μαζί, δίκαια και με σεβασμό.

Power of a Flower