/

Δράσεις

Συνδρομή Αλληλεγγύης «Σχεδία»

Η «Τέχνη της Ζωής» θέλοντας να ενισχύσει το έργο του περιοδικού «Σχεδία» για την υποστήριξη των συνανθρώπων μας που ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας, συνέβαλλε μέσω της «Συνδρομή Αλληλεγγύης» της «Σχεδίας».

Δεν είναι μια απλή συνδρομή. Είναι μια κοινωνική πρωτοβουλία. Είναι μια πράξη αγάπης.

Η φτώχεια δεν κάνει διακρίσεις. Ο αριθμός των συνανθρώπων μας που βιώνει τη φτώχεια στις πιο ακραίες της μορφές έχει ως αποτέλεσμα πολλοί από αυτούς να διαβαίνουν το κατώφλι της «σχεδίας». Δεν είναι λίγοι εκείνοι που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας.

H πρωτοβουλία «Συνδρομή Αλληλεγγύης» της «σχεδίας» προσβλέπει στην υποστήριξη των συνανθρώπων μας που ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας, ενώ βασίστηκε στα πρότυπα αντίστοιχου  προγράμματος του περιοδικού δρόμου της Αυστραλίας «The Big Issue» για την υποστήριξη γυναικών που έχουν υπάρξει θύματα ενδοοικογενειακής βίας.

Επιπλέον, το πρόγραμμα συνδρομών δομείται κατά τέτοιον τρόπο, ώστε ο άνθρωπος-πωλητής να παραμένει ο βασικός ωφελούμενος, σε όλα τα στάδια της διαδικασίας. Για κάποιες ώρες το μήνα, από την ασφάλεια και τη ζεστασιά του γραφείου, με μια κούπα καφέ ή τσάι  δίπλα τους, άνθρωποι της «σχεδίας» ετοιμάζουν τις αποστολές των φακέλων με το νέο τεύχος για τους φίλους συνδρομητές μας. Και έτσι, εξασφαλίζουν -και μέσα από αυτόν τον τρόπο- με αξιοπρέπεια ένα μικρό εισόδημα. Όσο περισσότερες οι συνδρομές, τόσο περισσότεροι οι ωφελούμενοι, και ενδεχομένως και οι ώρες απασχόλησής τους. Παράλληλα, αποκτούν πρόσβαση σε εκπαιδευτικά σεμινάρια. 

Το περιοδικό δρόμου "σχεδία" κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στους δρόμους της Αθήνας στις 27 Φεβρουαρίου 2013 και κυκλοφορεί την τελευταία Τετάρτη κάθε μήνα.

Συνδρομή Αλληλεγγύης «Σχεδία»