/

Δράσεις

«Η Τέχνη της Ζωής» πραγματοποίησε χρηματική δωρεά στην «HOPEgenesis»

H HOPEgenesis είναι μία μη κερδοσκοπική οργάνωση που δραστηριοποιείται στον τομέα της ιατρικής και συγκεκριμένα ασχολείται με το πρόβλημα της υπογεννητικότητας στην Ελλάδα.
Ιδρύθηκε το 2015 από τον Δρ. Στέφανο Χανδακά MD MBA PhD, Μαιευτήρα-Γυναικολόγο, Χειρουργό. Υποστηρίζεται από ομάδα γυναικολόγων, μαιών, νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού και εθελοντών που μοιράζονται τους στόχους και το όραμά της.
Έργο της HOPEgenesis είναι η πλήρης κάλυψη των αναγκών μιας γυναίκας από την στιγμή που μένει έγκυος έως τη γέννα. Η προσοχή του οργανισμού στρέφεται στις γυναίκες των απομονωμένων νησιωτικών και ηπειρωτικών περιοχών της Ελλάδας και σε στενή συνεργασία με τις τοπικές κοινότητες, προσφέρει ασφάλεια στις γυναίκες που ήδη κυοφορούν και κίνητρο στις υπόλοιπες να τεκνοποιήσουν.
Δίνει τη δυνατότητα σε γυναίκες, ανεξαρτήτως των οικονομικών κριτηρίων, που ζουν σε απομονωμένες περιοχές να ταξιδεύουν στην Αθήνα πριν και κατά τη διάρκεια της κύησης, να παρακολουθούνται από ομάδα μαιευτήρων-γυναικολόγων και να γεννούν δωρεάν.
Η HOPEgenesis μέσω του παραπάνω προγράμματος, έχει ως απώτερο στόχο να συμβάλει στη σταδιακή αύξηση του πληθυσμού της Ελλάδας.