/

Δράσεις

Δείπνο Αγάπης

Η Φαίη και η Έλενα Μπαρμπαλιά, συνιδρύτριες της "Τέχνης της Ζωής", φορώντας παραδοσιακές στολές συμμετείχαν στην φωτογράφιση που πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Βορρέ, για το μοναδικό λεύκωμα «Επανάσταση 1821 Δεύτερη Φάση» που δημιουργεί ο γνωστός φωτογράφος Νίκος [Λάκης] Γιακουμής. Οι παραδοσιακές στολές ήταν από το εργαστήριο και την συλλογή του Νίκου Πλακίδα.

 Ο Νίκος Πλακίδας από μικρό παιδί έδειξε την αγάπη του για την λαϊκή παράδοση του τόπου του. Μεγαλώνοντας τον κέρδισε οριστικά. Άρχισε να μαζεύει αυθεντικές φορεσιές και να μελετά τον τρόπο κατασκευής τους και να καταγράφει τις παλιές βελονιές. Έτσι άρχισε σιγά-σιγά να στήνει το εργαστήρι του. Η ποιότητα όμως της δουλειάς του και ο σεβασμός προς την παράδοση τον έκαναν γρήγορα γνωστό.

Η φήμη του απλώθηκε στην Ελλάδα αλλά και σε όλα τα σημεία του πλανήτη που υπάρχει ελληνικό στοιχείο. Παράλληλα έχει εκθέσει σε 18 χώρες, όπου υπάρχει έντονο ελληνικό στοιχείο και φιλελληνισμός.

Συνεργάζεται με λαογραφικά μουσεία, συλλέκτες, λαογράφους, το Θέατρο "Δόρα Στράτου" και Λύκεια των Ελληνίδων. Σήμερα πέρα από το χώρο εργασίας έχει δημιουργήσει ένα όμορφο εκθεσιακό χώρο και ένα βεστιάριο με φορεσιές από όλη την Ελλάδα. Η δραστηριότητά του δεν περιορίζεται μόνο στην κατασκευή των φορεσιών αλλά και κοσμημάτων υποδημάτων και ότι άλλο συμπληρώνει την φορεσιά. Η εργασία γίνεται πάντα με τις παραδοσιακές τεχνικές και ότι κατασκευάζεται είναι πιστό αντίγραφο.

Ο Λάκης Γιακομής είναι 42 χρόνια στο χώρο της φωτογραφίας και του φωτορεπορτάζ. Συνεργάζεται με τις εφημερίδες : Βραδυνή, Απογευματινή, Ελεύθερος Τύπος, Αδέσμευτος Τύπος του Ρίζου, Λοιπόν και Espresso.

Έχει συνεργαστεί με το Δημοσιογράφο Ζάχο Χατζηφωτίου, επί 30 χρόνια στον Ταχυδρόμο, στη σελίδα ΙΑΚΧΟΣ. Επίσης με τα περιοδικά : Life Style, OK, Vogue (Ελληνική ), καθώς και στον Ξένο Τύπο με :Point De Vue, Paris Match, Times ( Νέας Υόρκης ), Times ( Αυστραλίας). Είναι πάντα παρών σε κοσμικές εκδηλώσεις και γεγονότα, φωτογραφίζοντας διασημότητες, εντός και εκτός Ελλάδος.