/

Δράσεις

Σωματείου Φροντίδας Ατόμων με Νευρομυϊκές Παθήσεις MDA ΕΛΛΑΣ

Η «Τέχνη της Ζωής» συμμετέχει και υποστηρίζει την μεγάλη κινητοποίηση συμπαράστασης του «Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού» στους σεισμοπαθείς συνανθρώπους μας που πλήττονται σοβαρά μετά τις εκτεταμένες καταστροφές των επανειλημμένων σεισμικών δονήσεων στην περιοχή της Ελασσόνας.

Για το σκοπό αυτό προσέφερε είδη σίτισης μακράς διάρκειας προς ενίσχυση της προσπάθειας του Ε.Ε.Σ. για παροχή σίτισης στους πληγέντες της περιοχής, τα σπίτια των οποίων έχουν υποστεί ολική ή μερική κατάρρευση.

Η σεισμική δόνηση των 6,3 ρίχτερ την Τετάρτη 3/3/2021 προκάλεσε μεγάλες καταστροφές στις περιοχές της Λάρισας, της Ελασσόνας, του Τυρνάβου και της Φαρκαδόνας. Τουλάχιστον 898 κατοικίες έχουν κριθεί μη κατοικήσιμες. Τα ρίχτερ εξακολουθούν να τρομάζουν τους σεισμόπληκτους που έχουν βρει στέγη σε τροχόσπιτα, κοντέινερ, ξενοδοχεία και σκηνές. Τη μετασεισμική ακολουθία στην περιοχή της Ελασσόνας και του Τυρνάβου παρακολουθούν οι σεισμολόγοι, ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία του Αστεροσκοπείου Αθηνών, το έδαφος καταβυθίστηκε κατά 39 εκατοστά μετά τον σεισμό της Ελασσόνας.

MDA ΕΛΛΑΣ